Corona-virus:

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune fortsat er ændrede, lukkede eller gradvist ved at åbne. Læs mere på kk.dk/corona

 

Lev godt som pårørende

Som pårørende kan du være udfordret både praktisk og følelsesmæssigt og føle dig meget alene i din situation.

Det kan være slidsomt at være pårørende til et menneske med kronisk eller langvarig sygdom, og man kan føle, man bærer på et tungt ansvar. Mange oplever nedtrykthed, søvnproblemer, og en følelse af magtesløshed og frustration.

Lær at tackle hverdagen som pårørende

Københavns Kommune udbyder gratis kurser til dig, som har behov for redskaber til at håndtere hverdagen som pårørende.
Det er et selvhjælpskursus, som udelukkende har fokus på dig som pårørende, og på hvordan du kan passe bedre på dig selv og trives godt i hverdagen på trods af sygdom hos din nære. På kurset vil du blandt andet arbejde med mestring af dårlig samvittighed, manglende overskud, symptomer på stress samt få værktøjer til at træffe svære beslutninger og samarbejde med fagpersoner.
Kurset henvender sig til alle pårørende over 18 år, uanset hvilken relation eller diagnose der gør sig gældende for din nærtstående. Du er måske ægtefælle, ven, nabo, voksent barn til forælder med en langvarig sygdom eller lignende.

Kunne kurset være noget for dig?

Kurset hedder ’Lær at tackle hverdagen som pårørende’ og afholdes over hele København og over hele året. Et forløb varer 7 uger og foregår på hold med 12-16 deltagere. I mødes en gang om ugen i 2,5 timer, altid på samme ugedag, tidspunkt og adresse.

Du kan tilmelde dig et informationsmøde, hvor du kan få mere viden om kurset og også skrive dig op til et kursus. Tilmeld dig et kommende informationsmøde eller få mere info på www.kk.dk/paarorende